طريقة عمل طعمية أو فلافل مصرية بالسمسم

4 مارس 2020
22
0
0
مكوّنات طريقة عمل الفلافل بالسمسم
كيلو فول مدشوش (مقشور) ابيض
10 حزم كزبرة خضراء
5 قرون فلفل حار
2 بصل أخضر
10 فصوص ثوم مهروس
سمسم محمص
رشة ملح
كزبرة مطحون
بيض
رشة فانيلا
زيت للقلى
الخطوات
ننقع الفول قبلها بيوم في ماء.
نغسل الخضرة وتقطع صغيرة وتفرم ناعم مع البصل والفلفل الحار.
يفرم الفول ناعم في الكبة (محضرة الطعام) يخلط مع الخضروات السابق يضاف الثوم لهم. تعبأ في أكياس وتدخل الفريزر.
عند الأكل 10 أفراد مثلا ناخد كمية من الفلافل أو الطعمية حوالى كوب ونصف كبير ونضيف 3 ملعقة وسط كزبرة مطحونة و2 بيض ورشة فانيلا.
نعجن المكونات ثم تشكل أقراص وتُقلى بالزيت الغزير ثم تزين بالسمسم.